وزارت دفاع آمریکا میگوید پایگاههای نظامی این کشور در مخاطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از جمله سیل، خشکسالی یا جنگلسوزی قرار دارند. دونالد ترامپ مسئله تهدیدهای اقلیمی را ثانویه میداند و نگرانیها را ساختگی میخواند.
محیط زیستیها تالاب گاوخونی را یک غول خفته میدانند که اگر خشکی آن ادامه یابد تبدیل به یک منشا ریزگرد میشود. آن موقع ترسی که از مشکلات بروز یافته در استانهای مرزی غربی کشورمان مثل کرمانشاه، ایلام، کردستان و مهمتر از همه خوزستان داریم در مرکز کشور هم خواهیم داشت و تهران، اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری درگیر میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه بارشهای اخیر نباید مردم را به خطا بیاندازد که وضعیت منابع آبی بهتر شده، پس صرفهجویی را باید فراموش کنند، گفت: حجم مخازن سدهای تهران ۵۰ میلیون متر مکعب منفی است.
استاندار سیستان و بلوچستان در دیدار با دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور گفت: خشکسالی حاکم بر سیستان و بلوچستان از زلزله و خسارت های آن بدتر است چرا که خشکسالی به نسبت زلزله کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
هنوز بخشهای قابل توجهی از مناطق کابل از دسترسی به شبکه آب شرب محروم است. ساکنان این مناطق از پایتخت افغانستان ناچارند با حفر چاههای عمیق آب شرب مورد نیازشان را تامین کنند. چاههایی که روز به روز باید بر عمق آنها بیفزایند. گسترش پدیده کم آبی و خشکسالی موجب شده تا عمق دسترسی به آب در کابل به بیش از ۱۰۰ متر برسد.
مطالعات اخیر کارگروه ملی زلزله و لغزش لایههای زمین در دشتهای اصفهان نشان میدهد در محدوده میانی دشت "مهیار" و در شمال شرقی اصفهان و در فاصله تقریبی ۲۲ کیلومتری از مرکز شهر و در امتداد "بلوار زینبیه" که به اراضی اطراف مسکن مهر "طلاب حبیب آباد اصفهان" منتهی میشود، به دلیل مصرف بیرحمانه آبهای زیر زمینی و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی فرونشستهای مستمر ...
نتایج مطالعات نشان میدهد که خشکسالیهای اخیر، سبب افزایش انتشار گازهای دی اکسید کربن شده، زیرا سوختهای فسیلی، جایگزین انرژیهای پاک در نیروگاههای برق آبی شدهاند.
در سالهای خشکسالی و افزایش دمای هوا، تنشهای آبی نیز در مناطق درگیر با این مشکلات رخ میدهد. پژوهشگران تلاش میکنند با توسعه نوعی سیستم هشداردهنده اولیه، از ویرانیهای ناشی از خشکسالی که موجب بروز تنشهای جغرافیایی میشود، پیشگیری کنند.
زیست آنلاین: مسائل اقلیمی و محیط زیست در کجای زندگی ما قرار دارند و یا به این فکر کرده اید که در آینده، آداب و رسوم ما همچون نوروز، شب یلدا ... که از پدیده های طبیعی نشأت می گیرند کماکان به خاطر تغییرات اقلیمی پابرجا خواهند بود یا خیر؟
بر کسی پوشیدنی نیست که آب زیرزمینی برای ما ایرانیان مهم و تمدن ساز است و تخریب آن تمدن برانداز. این منابع در تأمین آب بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و مراکز جمعیتی کشور سهم مؤثر و عمده ای دارد و حیات و تمدن بخش وسیعی از جامعه ایران به آن وابسته است.
هرچند صنعت آبیاری نوین از سال ۱۳۴۸ درایران شکل گرفته، اما در ۲ دهه اخیر و به دلیل کم آبی و خشکسالی های متوالی روش آبیاری قطره ای به عنوان یکی از راه های مناسب برای کاهش مصرف آب کشاورزی رونق بیشتری گرفته است.
فناوری سبز فقط محدود به تولیدکنندگان محصول نیست و شرکتهای دیگر نیز باید به این مساله اهمیت ویژهای بدهند. مدیریت چرخه فناوریهای سبز نیز روشی که نسبت به بقیه بیشتر مقرون به صرفه است و سازگاری زیادی با محیط زیست دارد.
محققان اروپایی با کشاورزان محلی به دنبال راه حلی هستند تا بتوانند محصولی را تولید کنند که در برابر شوری خاک و خشکسالی مقاوم باشد. همچنین استفاده از آفتکش هایی که برای محیط زیست خطری نداشته باشد و مانع از تکثیر حلزونهای صدفدار شود.